По думите на Антоанета Цонева има конкретна политическа сила, която пряко се асоциира с този модел

„Въпросът „Кой” и „Кой управлява” не е спирал да ни занимава”, каза в „Здравей, България” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

 

„Опасенията са ни, че след изборите дневният ред ще се промени. Да не забравяме, че тези избори дойдоха вследствие на едни протести и хората искаха да се смени управлението. А след изборите темата започва да се измества”, заяви от своя страна Константин Павлов–Комитата също от „Протестна мрежа”.

 

По думите на Антоанета Цонева има конкретна политическа сила, която пряко се асоциира с модела и корпорацията „Кой”. „След една година протести с тази политическа сила никой не иска да прави управление. Това е смъртоносна целувка. Въпросът е дали няма да има споразумение на тъмно, което да запази интересите на корпорацията „Кой”. Затова припомняме, че моделът срещу който беше протестът, не е демонтиран. Той е вкопан много дълбоко и навътре в съдебната система, изпълнителната власт и не може да бъде разкъсан от едни избори”, категорична беше тя.

 

Попитани какво предлагат, тя отговори, че искат правила. „Десетте точки, около които сме се обединили, представляват механизми за гражданско участие и контрол”, каза още Цонева.

 

„Очакваме да има комисия, която да разследва случая „Пеевски”, заяви Павлов. 

 

Представителите на „Протестна мрежа” съобщиха, че не знаят какво се случва с разследването на сигнала им срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. „След като има имена, които са табу и някой се страхува да произнесе името на Делян Пеевски, демонтирането на модела изглежда доста сложно”, категорична беше Цонева.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.