От ГЕРБ заявиха, че няма гаранция за стабилността на реформаторите

Нямаме юридическа гаранция за стабилността на Реформаторския блок. Няма и яснота и как тя ще бъде гарантирана. За голямо наше съжаление не получихме отговор на нашите политически изисквания за формиране на коалиция”, заяви Румяна Бъчварова след срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок за потенциално съставяне на правителство. От първата политическа сила в 43-ото НС заявиха, че няма да продължават разговорите за коалиционно правителство с реформаторите.

 

Категорично отхвърляме поведението на Реформаторския блок да представи пред медиите документ, наречен платформа. Това е извън кръга на обсъжданите от нас въпроси. Ние го приемаме като поведение в стилистиката на извиване на пръсти и оставаме с известна доза горчивина към сериозността на колегите за начина, по който те се отнесоха към тези разговори. На много от въпросите, които ние питахме коректно, отговорът беше, че тепърва ще се уточнява с експерти, допълни Цецка Цачева. 

 

Реформаторският блок все пак изрази различно мнение от това на ГЕРБ. „Оценката на днешните разговори се разминава с тази на колегите. Ние дойдохме на тези преговори с ясното желание за конструктивен разговор. Постигнахме сходство по над 90% от темите. С малки изключения имаме сходство по конкретиката на някои проблеми за решаване”, заяви от своя страна Петър Москов.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.