От 18-те приоритета на ГЕРБ едва четири били коментирани на срещата с ББЦ, а по един имали съгласие

Рекордно кратки консултации за бъдещото управление. ГЕРБ и „България без цензура” спряха разговорите си преждевременно, без да намерят общо в позициите си. 

 

Само два часа бяха нужни на ГЕРБ и ББЦ, за да им стане ясно, че няма смисъл да продължават разговорите за бъдещето управление на страната. Причината - преговорният екип на Бойко Борисов не видя нужната подготовка на хората на Николай Бареков за изработването на обща политическа позиция, а по-скоро на срещата са  споделили лични мнения по част от точките в програмата на ГЕРБ.

 

От 18-те приоритета на ГЕРБ за бъдещо управление, едва четири били коментирани на срещата с ББЦ. Само по една от тях - този за запазване на евроатлантичексата ориентация, намерили допирни точки. Финансовата и данъчна политика пък тотално разделили партиите. Съмненията, че от ББЦ не са готови със сериозна позиция довели до преждевременния край на срещата. 

 

Двете политически сили се оказали на различни полюси дори и в представите си за това как ще протече диалога. 

 

Дамите от екипа на Борисов не харесаха и промяната в отношението на партията на Николай Бареков към ГЕРБ. От ББЦ публично увериха, че са готови да направят отстъпки в претенциите си към ГЕРБ в името на стабилно управление.

 

И така разговорите за евентуално бъдещето управление между ГЕРБ и „България без цензура” спират до тук

 

Равносметката - на петия ден от консултациите ГЕРБ до момента са постигнали съгласие са бъдещо управление само с Патриотичния фронт. Утре и другиден разговорите продължават с „Атака” и АБВ.