Дни преди изборите Елена Чопакова разговаря и с други български граждани, този път в Истанбул

“Ничия земя” се опитва да даде различен от обичайния отговор на въпроса защо има толкова много секции за български избори на турска територия и ни отвежда в Гебзе – индустриален град на 50 км от Истанбул, където за малко повече от година, от едните до другите предсрочни парламентарни избори, секциите са двойно повече – четири. 

 

Къде на лош, къде на чист български сънародниците ни там разказват какви са мотивите им да гласуват за България, но да живеят в Турция. 

 

Дни преди изборите Елена Чопакова разговаря и с други български граждани, този път в Истанбул. На чудесен български език те разказват личните си истории и говорят за политика. Откъде идват гласовете от Турция? Част 2

 

С този епизод на „Ничия земя“ не искаме да ви казваме кого да мразите. Искаме да ви кажем, че понякога най-лошият избор е липсата на избор или пък информирано лошия избор. Искаме за малко да се поставите на мястото на хората оттатък границата, да си представите, че вашето име е сменено, че се налага да оставите дома си, за да търсите нов другаде. Искаме да ви кажем, че политиката си играе с малките хора и преди, и сега, и утре. За съжаление трябва да ви кажем и че някои от хората, които ще видите, признаха, че българската държава вече им е чужда, защото тя първа ги е отритнала и обидила. Искаме да ви кажем и неща, които не успяхме, но сме сигурни, че сами ще разберете.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.