Националистите отказаха да участват в разговорите, тъй като срещата не се излъчва по телевизиите

Провал на консултациите между ГЕРБ и „Атака” за съставяне на кабинет. Очаквано националистите отказаха да участват в разговорите, след като не беше уважено искането им  срещата да се излъчва пряко от телевизиите. 

 

Двете страни така и не застанаха една срещу друга и преговори на практика нямаше. Позициите си и „Атака”, и ГЕРБ обявиха единствено пред медиите. От партията на Волен Сидеров обаче не бяха категорични в позицията си, че ще гласуват срещу евентуално правителство на Бойко Борисов и че ще бъдат опозиция до край. 

 

Минути преди официално обявения старт преговорният екип на ГЕРБ беше в готовност за поредните консултации. След като часът на срещата наближи – заеха местата си, но отсреща масата остана празна. 

 

Волен Сидеров нарече проведените до този момент консултации политически пиар и отказа да участва в преговори. Според него схемата на следващото управление отдавна е решена – и в нея ще влязат ГЕРБ, Реформаторите и Патриотите със скритата подкрепа на ДПС.

 

Така провалът на разговорите остави без отговор няколко въпроса на ГЕРБ към „Атака” като например защо и на каква цена са подкрепили кабинетът „Орешарски”.

 

Утре предстои и последният рунд консултации за съставяне на кабинет. В него ще участват от АБВ. Едва след тези разговори от ГЕРБ ще обявяват с кои партии ще продължат преговори и във втория етап за съставяне на управление. Тогава ще е ясно и дали ГЕРБ ще проведе вътрешен референдум за участието си в бъдещи коалиции.

 

Повече по темата може да гледате във видеото.