От днес започва гласуването за финалистите в инициативата

„Няма ранен и няма късен час за промяната. Това е една промяна в типа благотворителност, която се прилага в България и смятам, че Нова телевизия, заедно с Game Changers ще даде добър пример – не само да нахраниш гладния, не само да помогнеш на изоставения, да му дадеш дом за днес, а той да има дом и за утре. Затова си поставихме за цел да намерим най-амбициозните, най-инициативните, най-големите оптимисти и да им дадем шанс да помагат на деца”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” водещата на Новините на Нова Ани Салич по повод кампанията Game Changers – инициатива, която работи успешно в 16  държави по света и помага на над 1 милион деца.

 

Над 212 човека кандидатстваха в конкурса „Промяната”. Финалистите, чиито проекти бяха одобрени, са петима. От тях чрез жури ще бъде избран победителят.

 

Започва гласуването за социалната инициатива на Нова телевизия ”Промяната”„Заданието беше да намерим хора, които имат социална кауза. Тя обаче не разчита само на външно финансиране”, обясни мениджърът на програмата Юрий Вълкович.

 


Зрителите могат да гласуват до 9 ноември на сайта на Нова телевизия www.novatv.bg/gamechangers, както и през фейсбук профила си.


Петимата финалисти, които ще се борят за одобрението на зрителите са: дърводелецът Иван Благоев, журналистът Николета Попкостадинова, Емо и Тео от Враца, клиничният психолог Веселина Фелдман и Мая Донева и Стояна Стоева от Варна.


Повече по темата гледайте във видеото.