На 40-ия ден от смъртта десетки пропътуваха разстоянието от Бургас в памет на детето

Поредна българска улица беше застлана с цветя в памет на жертва на пътя. Тази сутрин в бургаското село Крушевец беше почетена паметта на 11-месечната Красимира, която беше прегазена на тротоара от граничен полицай. 


Точно преди 40 дни в Крушевец беше прегазена 11-месечната Краси от граничен полицай, който шофираше автомобила си след употреба на алкохол. Днес, на 40-ия ден от смъртта, десетки пропътуваха разстоянието от Бургас до Крушевец, включиха се и много жители на селото, включително и деца от местното училище, за да поставят цветя на мястото, където загуби живота си 11-месечното бебе. Така беше поставена поредната пътека - червена. Този път за Краси.


„За тези 40 дни животът ми спря на един етап - само мъка. Надявам се за честна и справедлива битка отсега насетне, а не да има корупция”, обяснява Нонка, майката на починалото бебе.


„Един безмилостен убиец идва и я убива… Най-беззащитно си стои тук този човек - с какво сърце е тръгнал на път, при положение че е бил пиян и е знаел, че е потенциален убиец”, попита Красимир, бащата на Краси.


„Аз като пострадала майка и като майка, която изгуби детето си по същия начин, много се вълнувам от това дали ще има справедлив и честен процес”, обяви Мария, майка на загиналата Валя.


Още от инициативата „Червена пътека за Краси” очаквайте в следващите ни емисии.