Диалогът между двете партии ще бъде продължен, но засега левицата смята да остане опозиция

Ръководството на БСП решава дали ще участва във втория кръг консултации с ГЕРБ. Диалогът между двете партии ще бъде продължен, но засега левицата смята да остане опозиция и не възнамерява да прави отстъпки от 12-те „червени линии”, заложени в тяхната програма.

 

На предишните консултации с ГЕРБ миналата седмица те успяха да постигнат сближаване в позициите си само по четири от общо 18-те точки, залегнали в програмата на ГЕРБ.

 

Тази сутрин в "Здравей, България” Кристиан Вигенин от БСП заяви, че те ще се отзоват на поканата за среща. Емил Димитров от АБВ от своя страна коментира, че биха подкрепили предложения в пленарната зала, които са във връзка с тяхната програма. Трайчо Трайков от Реформаторския блок пък заяви, че още след първия кръг разговори са заявили готовността си да продължат консултациите.

 

Друга важна тема, която трябва да обсъдят социалистите, е какви промени ще направят в ръководството на партията. Такава заявка дадоха на предишния пленум на БСП. Не е ясно обаче дали днес ще успеят да решат и този въпрос.

 

Още подробности очаквайте в емисията новини в 16.00 часа.