Детето е живо и здраво

Новородено дете беше намерено край контейнер за смет в центъра на Казанлък. Детето е напълно здраво, а според лекари е родено тази сутрин. Полицията се е заела със случая.

 

Местен клошар открил бебето, но се уплашил да го пренесе. Веднага съобщил на собственичка на магазин в съседство. Детето е откарано веднага в казанлъшката болница. Според неонатолога д-р Валентина Рашева няма опасни последици от това, че е стояло на студа в боклука. 

 

Бебето е доносено, тежи 3,800 кг. и е дълго 53 см. Имало е голям късмет,че пъпната връв е прерязана, но не е превързана и просто не е причинила кръвоизлив, който да застраши живота му. За сега изследванията му са добри. Раждането най-вероятно е било извършено от партньора, защото пуловерът, в който беше намерено детето, беше мъжки”, заяви д-р Рашева. 

 

Отдел  „Закрила на детето” веднага е поел грижа за новороденото. От там съобщиха, че вече има и приемно семейство за новороденото и захвърлено дете. Лекарите и хората, намерил бебето са потресени от това, че родители са изхвърлили детето си. Бебето вече има и име. От отдела за закрила на детето са го кръстили Димитър

 

Репортер: Георги Манев