Поста си напусна и неговият заместник заради инцидента със самолета на шефа на „Тотал”

 

Директорът на московското летище Внуково подаде оставка след смъртоносния инцидент със самолета на шефа на „Тотал”. Поста си напусна и неговият заместник. 

 

Шофьорът на снегорин, който предизвика катастрофата, остава в ареста. Бяха задържани и още четирима служители на летището.

 

Шофьорът на снегопочистващата машина, в която се блъсна самолетът на шефа на „Тотал”, е бил пиян. Това официално обяви московски съд. 

 

„Що се отнася до арестувания Владимир Мартиненко медицинските изследвания показват нива от 0,6 промила алкохол в кръвта”, заяви Владимир Маркин, говорител на следствената служба. 

 

Проверяват се пробите на другите задържани - главният инженер на координационната служба на летището, ръководителят на полетите и двама диспечери, ръководели движението в момента на катастрофата. 

 

При сблъсъка загинаха шефът на френския петролен гигант „Тотал” и тримата души екипаж на самолета. Според съда окончателните резултати от кръвния анализ на заподозрените ще бъдат готови до една седмица. Адвокатът на шофьора на снегорина окачестви предварителните резултати като абсурдни. Те се основавали на визуален преглед на Мартиненко, извършен от лекар след катастрофата.