Престижният турнир в зала "Арена Армеец" започва във вторник и ще продължи до неделя

 

Цветана Пиронкова попадна в група "Средец" на започващия във вторник Турнир на шампионките, където жребият прати още Доминика Цибулкова, Андреа Петкович и Карла Суарес Наваро, предаде БГНЕС.

 

В група "Сердика" сили ще премерят поставената под номер 1 в схемата Екатерина Макарова, Флавия Пенета, Ализе Корне и Гарбине Мугуруса. На днешната церемония по теглене на жребия присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, спортният министър Евгения Раданова и президентът на Българска федерация тенис Стефан Цветков.

 

Престижната надпревара в столичната зала "Арена Армеец" започва във вторник и ще продължи до неделя, когато ще се играе финалът. Цветана Пиронкова ще открие турнира във вторник от 17:45 часа, но все още не се знае срещу коя съперничка.

 

След жребия поставената под номер 1 в схемата заяви, че е дошла, за да играе във финала. "Искам да играя най-добрия си тенис в София", допълнитя. "Тук всички опоненти са трудни. Турнирът е много силен, много силни тенисистки. Вече съм играла срещу всички тях. Мисля, че ще бъде интересен турнир и нямам търпение да започне. Искам да покажа най-доброто от себе си", сподели тенисистката след жребия.

 

"Играла съм в групова фаза само при девойките в Русия, но за първи път като професионалистка. Ще бъде много интересно и страхотен опит за мен. Била съм в София доста отдавна, когато бях на 14 години. Много се е променило, много харесвам този град и тази страна. Мисля, че прилича на нашата и ми е много приятно да бъда тук", допълни тя.

 

Италианката Флавия Пенета пък от своя страна заяви: "Ще бъде много трудно за всички ни, ще бъде добър турнир. Радвам се, че съм тук и ще имам шанс да участва в този турнир. Днес тренирах с Карла, кортът е много добър, залата е много приятна. Кортът е нов и е малко бавен. Различно е заради груповата фаза, но от друга страна е същото, защото трябва да изиграеш 5 мача, за да спечелиш титлата. Готови сме да играем 5 мача през седмицата. Ще бъде нещо ново, а всичко ново е приятно", допълни италианката.