Кабинетът трябва да бъде разписан в конституционния период от 4-годишен мандат, обясни той

Правителството трябва да бъде разписано в конституционния период от 4-годишен мандат - около това мнение са се обединили всички участници в консултациите с ГЕРБ, обясни председателят на партията Бойко Борисов.

 

"От проведените разговори за мен стана ясно, че единствената възможна формула, е да се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

 

Предсрочни избори през зимата ще са фатални за държавата – на такова мнение са били всички партийни лидери.

 

Според Борисов има жизнено важни решения, които не търпят отлагане. По думите му от БСП остават в опозиция, но в режим на диалог.

 

„Ако до петък Реформаторският блок вземе решение за коалиционно споразумение, с програма към него, поехме ангажимент да го изпратим на лидерите на политическите партии и да знаем по кои теми може да ползваме различното мнозинство”, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Ако бъде съставено правителство и ако Борисов е премиер, той поема ангажимента всеки вторник дневният ред на МС да се представя на лидерска среща, за да се търси мнозинство.

 

„На лидерската среща бе решено да се даде възможност на дясноцентристките партии да съставят правителство”, заяви съпредседателят на РБ Меглена Кунева. „Ще докажем, че целите с които РБ участва в този парламент, няма да отстъпи”, каза още Кунева.