Гийон Фернандес беше цел на „сините” още през лятото, но до трансфер не се стигна

Левски най-сетне успя да си уреди класен нападател. 28-годишният Гийон Фернандес е на път да подпише договор със „сините”. Роденият в Холандските Антили футболист бе пред трансфер на „Герена” още през лятото, но до сделка не се стигна заради високите финансови претенции на играча.

 

Фернандес е изкарал неуспешни проби в няколко отбора в Испания и Англия, след което се е съгласил да вземе по-малко пари и да премине в Левски. Очаква се той да пристигне в София и да изкара проби, които да установят физическото му състояние.

 

Гийон Фернандес започва кариерата си в АДО Ден Хааг. От 2008 до 2011 година защитава цветовете на Екселсиор, където записва 67 мача и 28 гола. Следва трансфер във Фейеноорд, където нападателят отбелязва 7 гола в 28 мача.

 

През сезон 2013/2014 играе под наем в Цволе, като вкарва 10 гола за 24 двубоя в холандското първенство. Последните му попадения в професионалния футбол датират от 20 април, когато бележи два пъти във вратата на Аякс за Купата на страната, а Цволе печели финала с 5:1.