Лидерът от ГЕРБ се оплака от поведението на Радан Кънев

“Към днешна дата не съм оптимист за кабинет заради това, което чувам като послания от Реформаторите”, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той даде и конкретен пример. "Вчера се обадих на Радан Кънев, помолих го да уточним заедно какво да кажем по КТБ, да покажем партньорство, той ми каза: „Кунева я няма, като я намеря, ще се обадя” и не се обади", разказа лидерът на ГЕРБ. Борисов добави, че вчерашният вариант: кабинет на малцинството от ГЕРБ и РБ плюс по-широка парламентарна подкрепа за програма с Патриотичния фронт и евентуално АБВ, не е зачеркнат, но дава срок до понеделник, съобщи БТА.

 

„Като не стигнем до споразумение, ще вземем мандата и ще го върнем в сряда и отиваме на избори”, обясни той. „Когато стигна до решение, ще го съобщя на медиите”, декларира Бойко Борисов. По думите му в "тази ситуация еднопартиен кабинет само на ГЕРБ е невъзможен, защото би бил катастрофа".  

 

На въпрос дали наистина от РБ са поискали половината министерски постове, за да влязат в правителството, Борисов замълча. Не отговори и на въпроса дали вижда в Реформаторите стабилен партньор. Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък каза, че за него е ново това, че Борисов обмисля вариант да върне мандата.