Ние не сме се молили да участваме в управлението, заяви лидерът на ВМРО

 

Решаващите преговори според мен не са започнали”. Това заяви в рубриката на Диана Найденова „Карай направо” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

 

Жозеф Дол не може да ме изрита мен, защото не е човекът, който ме е избирал. Могат да ме изритат моите избиратели или избирателите на Патриотичния фронт. Ние не сме се молили и не сме се натискали да участваме в управлението. От ГЕРБ ни поканиха на разговори. Имахме две срещи и говорихме по тяхната и по нашата програма. 

 

"Заявихме, че не сме жадни за власт и по тази причина не сме лансирали имена, които трябва да стават министри. За нас е по-важно да има програма, в която да са фиксирани важните за нацията неща", добави той. 

 

"Да си министър на отбраната е престижно, особено за човек от ВМРО, особено за историк и човек с национални разбирания", заяви Каракачанов, но уточни, че от Патриотичния фронт не са поискали от ГЕРБ възможността да вземат това министерство. 


 

"Малко ме вълнува какво си мисли Жозеф Дол. Не сме васална държава, в която трябва да дойде някой от Брюксел, за да ни каже как да си решаваме проблемите. По-страшното е, че има български политици, които пригласят на такива неща. Бойко Борисов го гледахме как ръкопляска Жозеф Дол вместо да му обясни за какво става дума", каза още Каракачанов. "Борисов е свикнал външни фактори да му казват какво да му бъде мнението", смята той.

 

Ние нямаме проблем с хората, които се молят в джамията в София. Проблемът е с онези мюсюлмански проповедници, които обикалят по Средните Родопи и карат мюсюлманите да се забраждат, това не е ислям, характерен за България”, каза още лидерът на ВМРО.  
Вижте във видеото целият разговор на Диана Найденова с Красимир Каракачанов. 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си