"Цъкаща бомба" и "твърда горна устна" в совалките за кабинет

 

 

Музикална престрелка в политическите консултации за правителство. ГЕРБ и Реформаторите преговарят и във Фейсбук - с рок парчета.

 

След предложението да стане премиер на Радан Кънев му се втвърди горната устна с култовото парче на AC/DC.  „Радан Кънев в момента е точно като новия вокалист на АC/DC. Той е много добър, но никога няма да се радва на любовта, на която се радваше предишният вокалист на AC/DC”, коментира музикантът от „Хиподил” Венци Мицов. 

 

Бойко Борисов отговори без закъснение, с бомба със закъснител. Той сподели парче с многозначителното име „Ticking bomb”, предвид изтичащото време за съставяне на правителство.  „Аз, между другото съм очарован, защото смятах, че Борисов си пада предимно по „Батальонът се строява” и разни други с по-ориенталска мелодика”, каза Мицов. 

 

 „Това говори, че те не осъзнават сериозността. Или пък ако гледат толкова леко на нещата, правят голяма грешка. Просто не ми изглежда това, че е на нивото на проблема и на ситуацията, в която се намира държавата в момента”, коментира от своя страна Кирил Маричков. 

 

В престрелката с песни се включиха и екипите на двамата лидери. Румяна Бъчварова пусна парчето "Изгори го до основи" с коментар "Ще обикаляме, докато светът не спре да се преобръща". Томислав Дончев изневери на рока с госпъл, в който се пее "Ти, аз и дяволът - ставаме трима".Пиарът на Реформаторите обобщи ситуацията с "Победителят взима всичко” на АББА.

 

 „Това е една доста шизофренна символика, която подчертава шизофреничното състояние, в което се намира българската политика в момента. И ние смело, поемайки дозата хапчета, предписана ни от психиатрите, трябва да се гмурнем в тази весело-малоумна дискотека”, заяви Венци Мицов. 

 

Въпросът сега дали войната по ноти ще свърши с хармония или дисонанс. „Дано да не трябва в края на техните разговори да се пусне „Блек Сабат” с тяхното парче „Блек Сабат”, заключи Кирил Маричков.