Вижте вероятните участници в правителството

По всяка вероятност АБВ получава едно министерско кресло. А слуховете са, че Ивайло Калфин ще оглави Социалното министерство.

 

Реформаторският блок получава шест министерства и един вицепремиер без портфейл. Най-вероятно това ще е Меглена Кунева, която ще отговаря за управлението на евросредствата.

 

Министър на икономиката по всяка вероятност ще е Божидар Лукарски. Отбраната също отива в ръцете на Реформаторите, в лицето на Николай Ненчев.

 

За министър на здравеопазването се спряга Петър Москов. Твърди се, че двама министри от служебния кабинет ще останат на постовете си. Даниел Митов - начело на Външното министерство и Христо Иванов - в Правосъдното. За образованието се спряга професор Тодор Танев.    

 

Енергиен министър вероятно ще бъде Делян Добрев. А регионален - Лиляна Павлова. За министерския пост във Финансовото министерство се спрягат имената на Менда Стоянова и Владислав Горанов.

 

Министър на културата вероятно ще е Вежди Рашидов, а спортът ще бъде оглавен от Красен Кралев.

 

За министър на екологията се спрягат имената на Евдокия Манева и Ивелина Василева. Земеделски министър - Румен Порожанов. МВР по всяка вероятност ще бъде поето от Веселин Вучков. А Транспортното - от Ивайло Московски. За еврофондовете ще отговаря отново Томислав Дончев. За туризма - Иво Маринов.