Готови сме на 600 дни толеранс за евроатлантическо правителство, каза той

ДПС ще е ясна, категорична опозиция на управление, което зависи от Патриотичния фронт”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като напусна консултациите при президента Росен Плевнелиев. 

 

„Ние нямаме амбиции да сме част от управлението на страната”, подчерта Местан, но уточни:„Ако Бойко Борисов намери сили в себе си да предложи вариант на правителство, ако той предложи формула на кабинет с ясен цивилизационен профил и потърси мнозинство по определени теми, тогава той ще има насреща си ДПС, което без да поставя каквото и да е условие за участие във властта, да подкрепя политики, които са в полза на националния интерес”. 

 

Готови сме не на 300, а на 600 дни толеранс за правителство с ясен евроатлантически профил”, подчерта Местан. Той попита каква ще бъде позицията на българското правителство за това, което се случи в последните дни в Донецк и Луганск.  

 

Утре ще са последните консултации при държавния глава. С него в сряда ще разговарят представители на БСП и ГЕРБ. Очаква се след като президентът обобщи консултациите с всички парламентарно представени партии и коалиции, Плевнелиев да връчи мандата на първата политическа сила, ГЕРБ.