Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще има седем дни, в които да изпълни или върне мандата

 

Договорките за втория кабинет "Борисов" са на финалната права. На „Дондуков” 2 президентът ще връчи на ГЕРБ проучвателен мандат за съставяне на правителство, а в парламента очакват имената на министрите и нови преговори. 

 

В 14 часа в президентството трябва да влезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Победителите в изборите са последната парламентарна сила, с която държавният глава ще проведе консултации. Веднага след това Росен Плевнелиев ще връчи на Борисов мандат за съставяне на правителство. 

 

Вчера ГЕРБ и Реформаторите се разбраха премиер да бъде Бойко Борисов. Той ще има трима заместници – двама от неговата партия и един от Реформаторския блок. ГЕРБ ще имат 11 министерства, а Реформаторите – шест. Едно ще бъде министерското кресло за АБВ.  

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще има седем дни, в които да изпълни или върне на президента мандата за съставяне на правителство. Има очакване той да връчи още днес списъка с имената на своя проектокабинет. 

 

Тази сутрин на консултации в президентството беше втората по сила парламентарна партия – БСП. На излизане лидерът на левицата Михаил Миков каза, че те твърдо остават опозиция.

 

Какво още каза той може да видите във видеото.