Той поиска записът от видеокамерата да бъде пуснат, за да се види, че не е имало обиск

 

„Категорично вярвам на детето си. Щом има виодеозапис, нека да бъде пуснат”, каза в „Здравей, България” Христо Латинов, баща на Борислава, която през октомври се оплака от унизителен обиск от полицай. Софийската районна прокуратура обаче прекратява случая, тъй като видеозаписът от охранителните камери опровергава твърденията на Борислава, а свидетелите, които самата тя е посочила, не подкрепят твърдението й, че е имало такъв обиск. 

 

Бащата на Борислава беше категоричен, че ще обжалват решението на Районната прокуратура за прекратяване на проверката. 

 

По думите на бащата не е имало проверка, както заяви самата полицайка пред камерата на Нова, а е имало обиск. Относно свидетелите, които според полицията не подкрепят твърдението на младото момиче, Христо Латинов заяви, че дори в ефир те са потвърдили думите на дъщеря му.

 

„Като че ли казусът беше предрешен от съветника на служебния министър, който каза, че ще защитават служителката си с цената на всичко”, каза той и добави, че всичко според него се прави за честта на пагона.

 

Христо Латинов заяви, че ако се покажат записите и се види, че дъщеря му не е била обискирана по този унизителен начин, той ще се извини на служителката на реда. „И ще накарам и дъщеря ми да го направи лично”, каза още той.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.