Още не е подписано коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок

 

Служебният кабинет се отчита. Премиерът Георги Близнашки и неговите министри правят равносметка за работата си пред депутатите. Всеки момент трябва да стане ясна и декларацията за приоритетите на бъдещото правителство, както и колко партии ще я подкрепят и колко ще имат свои министри. 

 

Все още не е подписано коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок. Очакваме това да се случи съвсем скоро. Декларацията с приоритетите на бъдещия кабинет също още не е ясна. Не е ясно и кои партии ще се подпишат под нея. 

 

Засега е ясно това, че ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт след вчерашното си заседание до късно вечерта, ще сложат подписите си под нея. Не е ясно обаче дали АБВ ще се попише под декларацията. В момента от партията заседават, за да вземат решение дали ще подкрепят кабинета „Борисов”. Спекулациите са, че най-вероятно в бъдещото управление ще има пост и за представител на АБВ, като най-вероятно това ще бъде Ивайло Калфин.

 

Междувременно от Патриотичния фронт отново напомниха за искането си да има изчистване на администрацията от представители на ДПС. 

 

Подобни критики получи и служебният премиер Георги Близнашки. Критиките дойдоха от представители на БСП и ДПС. 

 

Ако коалиционното споразумение бъде подписано днес, се очаква по-късно през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да представи проектокабинета пред президента Росен Плевнелиев.

 

Повече по темата гледайте във видеото.