Те често се смятаха за измерител на успеха за едно или друго правителство

 

По време на първия си мандат Бойко Борисов не пропускаше да се похвали с всеки километър нов път, а през следващите две години се очаква да бъдат пуснати 100 километра нови магистрали.

 

През последните 10 години магистралите често се смятаха за измерител на успеха за едно или друго правителство. И Тройната коалиция, и ГЕРБ, и Орешарски се състезаваха кой да запише поредния лот в актива си.

 

Сега Борисов получава нов шанс да изпълни онова, което обеща, но не успя в първия си мандат. За новия-стар регионален министър и този път магистралите ще са приоритет. 

 

"Приоритет са всички инфраструктурни и пътни проекти, които се изпълняват със закъснение и които са блокирани“, обясни Лиляна Павлова.

 

По единствената изцяло завършена магистрала - "Тракия", заслугите на първия кабинет "Борисов" са за участъка от Стара Загора до Карнобат - около 70 километра. Приблизително толкова асфалт на пътя към морето положи и Тройната коалиция.

 

В състезанието за магистрала "Хемус" засега червена точка има Тройната коалиция с 12 километра между Шумен и Каспичан. Ако нещата вървят по план обаче, Бойко Борисов и Лиляна Павлова ще наваксат и ще срежат лентата на нова близо 5-километрова отсечка. 

 

52 километра от магистрала "Струма" също могат да влязат в актива на кабинета "Борисов 2". Стига екипът на Лиляна Павлова да намери нов строител за Лот 4, след като договорът с досегашния беше прекратен. Коридорът към Турция също трябва да бъде готов скоро.