Според него не е показано цялото тефтерче, защото така е било удобно

 

„Този случай е важен, защото стана ясно как една реформа, за която настояваха дълго време от Брюксел – да се направи комисия за предотвратяване на конфликта на интереси, е направена формално и тя е работила по политически поръчки. Целта е да се компрометират противници на властта”, каза в „Здравей, България” журналистът Борис Митов относно изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов.

 

„Не е показано цялото тефтерче, защото така е било удобно – едни са били удобни, други не”, заяви от своя страна журналистът Владимир Йончев.

 

По думите на Борис Митов тогава е показана частта с името на Росен Плевнелиев, защото към онзи момент той е бил основният критик на правителството на Орешарски. 

 

Попитани кой има интерес от това, че тефтерите сега ги няма, и двамата журналисти бяха категорични, че това са всички, които присъстват в тефтерчето. „Прокуратурата пази тези хора, защото те дърпат и там конците”, каза Йончев и допълни, че с изчезването на тефтерчетата са направили всичко възможно да си скрият машата.

 

По думите на Борис Митов този случай е класическа медийна димка.

 

„От вчера се извършват активни действия за установяване на извършителите на кражбата на тефтерчетата”, каза Павел Панов, говорител на Софийската градска прокуратура. Той допълни, че има образувано досъдебно производство, което е срещу неизвестен извършител и не може да даде повече информация. 

 

Попитан защо на прокуратурата избирателно е показала едни страници от тефтерчетата и едни определени имена, той отговори, че не може да отговори на въпроса, защото тече разследване. „Не твърдя, че са скрити страници”, каза още той.

 

„Как ще бъде решено едно наказателно производство е въпрос на преценка и анализ на доказателствата”, каза Панов. 

 

„Филип Златанов не е обвинен за получаване на политически поръчки, които да изпълнява. Обвинението срещу него е за престъпление по служба за това, че е качено на сайта решение срещу Димана Ранкова, че има конфликт на интереси”, заяви от своя страна Ирен Савова, която е адвокат на Филип Златанов.

 

Адвокатът на Златанов допълни, че и тя не е виждала оригиналите на тефтерите. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.