Трети ден държавните институции си разменят взаимни обвинения и търсят виновника

 

Безследно изчезналото тефтерче на Филип Златанов разпали и страстите в кулоарите на Народното събрание. Трети ден държавните институции си разменят взаимни обвинения и търсят виновника. Заговори се дори за сценарий, подобен на Костинбродската афера.

 

За управляващите липсващият бележник е инсценировка и повод отново да бъдат атакувани от опозицията. БСП пък, които в миналия парламент оглавиха анкетната комисия Златанов, днес бяха категорични, че ако вещественото доказателство не бъде открито това означава помилване на Филип Златанов.

 

Вече трети ден държавата се пита защо изчезна важно веществено доказателство и кой е виновен за това. Въпросът бил повдигнат и на вчерашното първо извънредно заседание на правителство от премиера Бойко Борисов към правосъдния министър. Чуха се обвинения в манипулация, която напомняла на тези за костинбродските бюлетини.

 

Това пък даде повод на опозицията за нови атаки. Отново се заговори в инициали, защото съдържанието на бележниците говори за поръчките от властта към Златанов, а сред поръчителите се срещат инициалите ББ, ЦЦ, ИФ.

 

Политическите опонентите от ляво и от дясно се обединиха в едно - МВР и прокуратурата да разкрият всичко около откраднатия бележник на Златанов.