В търсенето на хищника се е включил и хеликоптер

Край френската столица Париж търсят тигър. Хищникът бил забелязан край супермаркет в едно от източните предградия на Париж. Ученици бяха ескортирани от полицаи до домовете си. Жителите на градчето бяха предупредени да не излизат на открито през нощта.


В търсенето на тигъра се включиха 200 полицаи и пожарникари. Те са подпомагани от хеликоптер, снабдени са с топлинни сензори и водят ловджийски кучета. Претърсва се сравнително обширен район около парижкия Дисниленд.


„Жена ми доста се уплаши. Не сме очаквали, докато отиваме на работа да срещнем тигър! Беше на хълма, на около 5-6 метра от нас, когато излязохме от колата”, разказа очевидец.


Въпреки усилията на властите, тигърът не беше открит. Според специалисти, тигрите прекарват голяма част от деня в спане и не е чудно, че животното не беше намерено.


„Мобилизираме полицията и пожарната още от 9 часа сутринта. Само в този район сме разпределили 60 души”, обясни кметът на град Монтеврен Кристиан Робаш.


Все още не е ясно откъде се появил азиатският хищник край Париж. В зоопарковете и цирковете в района няма липсващи животни.