​От МВР обаче припомниха, че за 4 години Станислав Плевнелиев има 6 акта

Племенникът на президента Росен Плевнелиев, Станислав Плевнелиев е нарушил закона, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград, предаде БГНЕС.

 

Племенникът на държавния глава се оплака преди няколко седмици, че е задържан от полицията неоснователно и че спрямо него е упражнено насилие за упражнено спрямо него насилие. Проверката на полицията по случая е показала, че на младежа е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. 

 

"Поради неизпълнение на полицейско разпореждане и съзнателно пречене на полицейски орган да изпълнява задълженията си по служба, на Станислав Плевнелиев е съставен акт по Закона за МВР, за което е доведен в 01 РУП-Благоевград. Лицето не е привеждано в помещение за задържане, като административното оформяне на необходимите документи е осъществено в кабинет, след което лицето незабавно е освободено", твърдят от полицията. 

 

"При извършената проверка не са събрани данни за неправомерна употреба на физическа сила и помощни средства от страна на полицейските служители извършили задържането и оформили документите, както и от други полицейски служители на 01 РУП-Благоевград", се казва още в официалната информацията, изпратена от полицията до медиите.

 

Жалбата на Станислав е счетена за основателна само в в частта на ограниченото му право да уведоми член на семейството за задържането му. На двама дежурни полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, предстои да бъдат наложени дисциплинарни наказания.

 

От полицията обаче припомниха, че за 4 години стаж зад волана Станислав Плевнелиев има наложени 6 акта. Един от тях е за за шофиране след употреба на алкохол, за което свидетелството му за правоуправление е отнето за срок от 6 месеца. Останалите актове са за превишена скорост, за управление на МПС без годишен технически преглед, управление на МПС като неправоспособен и два за неправилно паркиране. Освен това на името на 22-годишния Станислав Плевнелиев са наложени 5 фиша за други по-дребни нарушения на закона.