„Софийска вода” временно прекъсва водоснабдяването заради належащи ремонти

На 20 ноември (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Георги Марков” в жк. „Яворов”, се налага спиране на водоподаването от 10:00  до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Михай Еминеску”, бул. „Цариградско шосе”, ул. „Георги Марков”, ул. „Владимир Василев” бл. 19. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа от дружеството ще осигурят алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес ул. „Георги Марков”, на ъгъла с ул. „Владимир Василев”.


В четвъртък водата ще бъде спряна от 9:00  до 21:00 часа и в с. Лозен, като това ще засегне клиентите, живеещи в района на ул. „Дивано”, ул. „Методи Бегов”, ул. 94, ул. „Съединение”, ул. „Теменуга”, ул. „Могила”, ул. „Г.Бенковски” и ул. „Съединение”. Ако ремонтът продължи над 12 часа, ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Дивано”, на ъгъла с ул. „Христо Ботев”.


Временно спиране на водоснабдяването ще има и в с. Сеславци, отново в четвъртък. Вода няма да има от 9:00  до 13:00 часа за клиентите, живеещи на ул. „Боримечката”, ул. „Ковачка”, ул. „Мургаш”, ул. „Баба Тонка”. При ремонтни дейности над 12 часа, за клиентите ще бъде осигурена водоноска на ул. „Боримечката”, на ъгъла с ул. „Мургаш”.


На 20 ноември заради механично почистване на уличен водопровод под резервоар „Кремиковци” кв. „Кремиковци”, се налага спиране на водоподаването от 9:00  до 23:00 часа на клиентите, живеещи на ул. „Стара планина”, ул. „Св. Георги Победоносец”, ул. „Света Петка”, ул. „Свежест”, ул. „Алея Снежанка”, ул. „Бели брези”, ул. „Панайот Волов” и ул. „Ален мак”. Ако почистването продължи над 12 часа, ще бъде доставена водоноска на ул. „Свежест”, на ъгъла с ул. „Алея Горски пътник”.


Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 702  жк. „Люлин” VІІ, се налага спиране на водоподаването от 10:00  до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на : бл.702, бл. 735, ул. „Ганчо Георгиев” в ж.к. „Люлин” в четвъртък, 20 ноември. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа от дружеството ще осигурат водоноска на ул. „Майор Никола Иванов”, на ъгъла с ул. „Ганчо Георгиев”.


Временно спиране на водата ще има и в с. Мировяне – в четвъртък, от 9:30  до 13:30 часа за клиентите, живеещи на ул. „Чавдар войвода”, ул. „Христо Ботев”, ул. „Перуника”, ул. „Канала” и ул. „Еделвайс”. Ако ремонтът продължи над 12 часа, ще бъде осигурена водоноска на ул. „Чавдар войвода”, на ъгъла с ул. „Христо Ботев”.


След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.