В продължение на няколко дни Реформаторският блок клати управлението с дрязгите си

Трус след трус в управлението. Патриотичният фронт постави на карта партньорството с ГЕРБ и Реформаторския блок. Причината – лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не харесаха един заместник-министър - Орхан Исмаилов. Той е излъчен от партията на Корман Исмаилов "Свобода и достойнство" - партньор в Реформаторския блок. Калина Влайкова по темата.


В продължение на няколко дни Реформаторският блок клати управлението с дрязгите си. Днес пък по нервите на ГЕРБ се разходи Патриотичният фронт. Пред собствената си телевизия СКАТ Валери Симеонов заяви, че формацията може да изтегли подкрепата си за управлението, ако Орхан Исмаилов остане в заместник-министерското кресло. Пред чуждите телевизии, обаче, не пожела да потвърди това. И го удари на майтап.


„Бързам да се регистрирам. Камбаните бият! Второто пришествие!”, каза Валери Симеонов.
Говорител по неволя стана съратникът му Красимир Каракачанов.


„Имаме проблем с всички партии, които са на етническа основа. Фактът, че той произлиза от тази партия поражда определени размисли”, обяви Красимир Каракачанов.


Все пак Каракачанов призна, че Исмаилов всъщност имал нужната квалификация за Министерството на отбраната. И че няма чак да го превръщат в залог за подкрепата си към властта.


„Към този момент, в този час и в тази минута такова условие няма”, категоричен бе Красимир Каракачанов.


Има или няма, Реформаторите реагираха. Малко разнопосочно.


„Няма зам.-министри от никоя партия, няма партийни квоти. Ние гледаме на българи и турци еднакво. А изборът е на министър Ненчев, няма как ние да оттеглим негова кандидатура и да елиминираме подписа на министър-председателя”, обяви Радан Кънев.


„Разбира се, че той е издигнат от нашата партия. Не бихме приели такива условия, качествата на Орхан Исмаилов са безспорни”, заяви Корман Исмаилов.


„Влакът замина със зам.-министрите доколкото знам”, каза Найден Зеленогорски.
А от ГЕРБ решиха да се уточняват с партньорите на среща.


Всяка позиция, изразена преди тази среща, ще считаме за неофициална”, заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ.


Среща, поне официална, така и не се проведе. А темата заглъхна. Вероятно решена неофициално на друго място.


Повече по темата гледайте във видеото.