Патриотите решават до 24 часа оттеглят ли подкрепата си

 

Трус в новото правителството! До часове Патриотите решават ще оттеглят ли подкрепата си за кабинета. В "препъни камък" за правителството на 12 дни се превърна назначението на един заместник-министър. 

 

Ръководството на Патриотичния фронт в момента е тук, в Министерския съвет, на среща с Бойко Борисов. Спорно е дали отстраняването на Орхан Исмаилов ще е ултиматумът на Патриотите, защото категоричната позиция, поне до преди часове, беше само на Националния фронт за спасение на България, което е само част от ПФ. В кулоарите се говори, неофициално, разбира се, че Валери Симеонов просто е "фиксиран" в партията на Корман Исмаилов. Иначе - развръзката се решава в момента, но днес Валери Симеонов продължаваше да настоява Орхан Исмаилов да не заема поста заместник-министър, защото бил част от "протурска партия", а другата страна пък изтъкна професионалните качества и квалификация на Исмаилов и обясни, че той не е бил член на партия. Нито на ДПС, нито на НПСД.

 

Челен сблъсък между две съставни части на две коалиции разклати крехкия съюз още в зародиш. НФСБ от Патриотите срещу НПСД от Реформаторите. Хората на Валери Симеонов започнаха да плашат с край на правителството.

 

Трудното решение обаче се оказа - частично. И вътре в коалицията също се разделиха на "те" и "ние".

 

Така две срещи ще определят -  край на кабинета, край на Орхан Исмаилов като заместник-министър или патриотичен компромис. Едната - между самите патриоти, а втората - на високо ниво.

 

А докато в кулоарите се караха задочно кой прав - кой крив, в пленарната зала се роди още един повод за съмнения в провокация. Изненадващата защита на Орхан Исмаилов от страна на ДПС засили допълнително огъня на обвиненията. 

 

Повече по темата може да гледате във видеото.