На 16 август той искаше да стигне до централата на БСП, но се озова в болница

 

На косъм от смъртта, но вече обратно към живота. Това е историята на Йордан Стойков – бивш депутат от БСП и бивш кмет на Севлиево. В средата на август Стойков катастрофира тежко на магистрала Тракия и седмици наред беше в кома.  

 

„На 16 август имаше среща в София на „Позитано” 20,  свързана с листите за народни представители. За съжаление непредвидени обстоятелствата ме  закараха на друго място”, разказа той пред камерата на Нова телевизия.  Стойков не стига до централата на БСП, а до болницата в Стара Загора след като автомобилът му излита в канавката заради това, че е засечен от друга кола на магистрала „Тракия”. Състоянието му е тежко, тъй като нараняванията са по цялото му тяло.  По-късно е Стойков е транспортиран във ВМА в София и прекарва седмици наред  в медикаментозна кома, за да се възстанови организмът му.

 

„Сега оценявам много неща по друг начин, оценявам подкрепата, която съм получил от хората, които са ми близки. Самият факт, че съм бил подкрепен от много хора ме кара да си мисля, че пътят, по който съм вървял е бил правилен”, каза още Стойков.  Той продължава да шофира, но е много внимателен на пътя.