Това е пореден тежък компромис за Реформатроския блок, призна и Радан Кънев

 

Расте недоволството сред част от културните дейци срещу избора на Слави Бинев за председател на Комисията по култура в парламента. Това е пореден тежък компромис за Реформатроския блок, призна и Радан Кънев. Патриотите пък са склонни да преосмислят назначението, макар че не виждат нищо скандално в личността на Бинев.

 

Че Слави Бинев не е най-подходящата фигура за културната комисия са склонни да се съгласят и едните и другите. От политическа гледна точка обаче компромисът изглежда допустим.

 

Патриотите защитават своя човек с примери от работата му в Брюксел, които нямат общо с културата. Дейците пък напомнят че Бинев е по-скоро символ на чалгата и най-малко част от културата.

 

Все пак Патриотите са склонни и да разговарят с недоволните. От Реформаторите пък признаха, че Бинев искал Комисията за европейските фондове. Като не му я дали, останала културата. А в културата пък съзряха още по-дълбока цел.

 

Целта на управляващите е да унищожат интелигенцията. Борисов трябва да унищожи своите опоненти. Няма демократичен път, по който да излезем от тази ситуация. Българинът не е достатъчно образован да решава сам”, заяви режисьорът Александър Морфов. Слави Бинев пък вече пети ден не иска да говори. Междувременно обаче стана ясно, че във вторник, 2 декември, той ще даде пресконференция.

 

В същото време председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов определи като "доста театрално" решението на Велизар Енчев да напусне формацията. Вчера, лично в студиото на ДИКOFF по Нова, Енчев подписа заявлението за напускането си. По думите на Валери Симеонов Велизар Енчев не е честен човек и вече има две предупреждения за нелоялно поведение към своите колеги.