Годишнината от смъртта на актьора бе почетена и от колегите му

Стотици фенове на звездата от "Бързи и яростни" Пол Уокър почетоха паметта на загиналата холивудска звезда на мястото на страшната катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита от преди една година, пише БТА. 

 

Въпреки силния дъжд и вятъра, през целия ден хора се стичаха с цветя, запалени свещи и оставяха бележки до портрета на загиналия актьор.

 

Годишнината от смъртта на Пол Уокър бе почетена и от колегите му. Актьорът Тайриз Гибсън написа в Туитър: "Няма те на земята, но в мислите ни ще живееш вечно, много ни липсваш. Точно преди една година Бог призова у дома ангела си, направи го много рано". 

 

На страницата на Уокър във Фейсбук фенове качват снимки, видеоклипове и любими цитати на звездата. 

 

Актьорът във филмовата поредица "Бързи и яростни" Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 година на 40-годишна възраст в автомобилна катастрофа. Трагедията стана в градчето Санта Кларита, щата Калифорния, където Уокър бе отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините. 

 

При катастрофата загина също приятелят и финансов консултант на Пол Уокър - Роджър Родас, който е шофирал автомобила на звездата. Причината за смъртта на Родас са множеството травматични наранявания. По време на катастрофата автомобилът се е движил с превишена скорост - 130-160 км/час при разрешени 70. 

 

На 3 април 2015 година ще се състои премиерата на седмата част на "Бързи и яростни", над която работи и Уокър. Няколкото недовършени сцени с актьора се снимат с братята му.