Следващият протест, организиран от Ранобудните студенти, ще бъде в петък

 

 

 

Сблъсъкът за културата стигна до оставка и протест. Заради назначението на Слави Бинев за председател на комисията по култура в парламента, режисьорът Александър Морфов напусна Народния театър. А артисти се събраха, за да настояват за оставката на Бинев. Интересното е, че точно в часа, в който беше обявен протестът - депутатът Бинев покани артистите на среща.

 

Актьорите не успяха да стигнат до Слави Бинев, както и той не успя да стигне до актьорите. Той ги чакаше в 14:30 ч. в бившия Партиен дом. Те обаче тръгнаха от градинката на Народния театър и се насочиха към централната сграда на Народното събрание. Те казаха, че нямат намерение да говорят с него в кабинети, а искат да видят оставката му и да бъде назначен човек, който наистина разбира от култура, защото по думите им депутатът Слави Бинев не разбира от изкуство.

 

Исканията им са тази оставка да бъде подадена. Протестът е организиран спонтанно във Фейсбук.

 

"Моите противници тук са лошите простаци и един от тях е депутатът Бинев, който се опитва да застане начело на комисията по културата в парламента. Простотията онтово влиза в нашия живот. Страхотно мъчение е това", заяви атктьорът Йосиф Сърчаджиев.

 

"Неговото изказване каза всичко, от което се страхуваме. Самодоволен, самозабравил се, самодостатъчен човек", каза актьорът Владимир Люцканов за Бинев.

 

Следващият протест срещу назначаването на Слави Бинев за поста на председател на комисията по култура и медии в НС е в 18:30 ч. в петък, организиран от Ранобудните студенти.