Путин предупреди руснаците, че предстоят трудни времена

 

Владимир Путин нарече политиката на Русия в Украйна "правилна" и предупреди руснаците, че предстоят трудни времена. В годишното изявление за състоянието на нацията Путин нарече Крим "неразделна част от Русия" и каза, че страната няма да бъде разделена като бивша Югославия.

 

Пред двете камари на парламента Владимир Путин обвини Запада, че се опитва да изгради нова Желязна завеса около Русия. Според президента "чуждестранни врагове" са подготвили сценарий за разпадането на Руската федерация по сценария, приложен в Югославия. 

 

Речта беше написана от самия Путин. Тя очертава най-важните задачи за предстоящата година. От думите му пролича, че планът за кризата в Украйна е да се следва твърда линия. Смяната на властта в Киев беше определена като "незаконен преврат". Западът беше обвинен в цинизъм.

 

"Как е възможно Западът да подкрепя въоръженото взимане на властта с насилие и убийства? Вижте кървавите събития в Одеса, където хората бяха изгорени живи! Как може да бъде подкрепяна употребата на армията срещу хората в Югоизточна Украйна? Как може да подкрепят това и в същото време двулично да говорят за международно право и човешки права?", попита Владимир Путин.