Предстоящото им участие е част от световното турне в подкрепа на последния им албум

Калифорнийците Papa Roach се присъединяват към Summer Chaos Festival, който ще се състои на 16 юни догодина на стадион "Лазур” в Бургас. Те ще свирят редом с дългоочаквините за много фенове Godsmack.

 

Предстоящото участие на Papa Roach на фестивала е част от световното турне в подкрепа на последния албум на бандата "F.E.A.R.". То ще стартира през януари 2015 г. от САЩ, през февруари бандата лети за няколко концерта в Австралия и Нова Зеландия, а месец по-късно започват и европейските дати.

 

Papa Roach е една от най-актуалните рок банди на нашето време, създадена през 1993 г. в Калифорния. Фронтмен, основен композитор и емблема на групата е Джейкъби Дакота Шадикс, по-известен с псевдонима Коби Дик. 

 

В старта на своята кариера групата определя стила си като ню-метъл и рап-метъл и е повлияна стилово от великани в бранша като Nine Inch Nails, Faith No More, Motley Crue, Rage Ahainst The Machine, Stone Temple Pilots и др. 

 

Първият голям успех идва с албума "Infest" (2000), който само за няколко месеца става тройно-платинен. Следват златният "Lovehatetragedy" (2002) и платиненият "Getting Away With Murder" (2004). За своята над 20-годишна кариера до днес Papa Roach издават 8 албума, продадени в над 20 милиона копия по цял свят, а през 2001 г. са номинирани са престижната награда "Грами” в категориите "Най-добра нова група" и "Най-добър видеоклип" за парчето "Broken Home". 

 

Припомняме, че билетите за фестивала вече са в продажба. Цените им са от 55 до 110 лева в зависимост от мястото на стадиона.