Талантите от X Factor разказват за дуетното си парче в интервю за Vesti.bg

Двете деца чудо от най-успешния музикален формат у нас X Factor – Ана Мария Янакиева и Богомил Бонев – са готови с дуета си, озаглавен „Теб си пожелах”. След като се класираха на второ място в първите два сезона на предаването и спечелиха вота на публиката непосредствено след този на победителите Рафи Бохосян и Жана Бергендорф, двамата изпълнители вдъхновиха продуцента Саня Армутлиева да обещае в ефира на Нова да издаде тяхна дуетна песен.

„Теб си пожелах” е романтична и мелодична приказка със заразителен ритъм и силен текст. Сингълът има потенциала да се превърне в една от песните, които ще останат за дълго в радио и телевизионния ефир. Музиката и аранжиментът са дело на световно признатите немски автори Ашли Хиклин, Алберт Кисман, Кристиан Микец и Марвин Куклак.

Утвърждаващият се като един от най-успешните творчески тандеми на нашата музикална сцена Pavell & Venci Venc’ стои зад красивия текст, като в парчето и двамата изпълнители припознават своя лична история и отношението си към любовта.

Видеото към „Теб си пожелах” е визуално отражение на музиката и думите – режисьорът Виктор Антонов-Рик и операторът Томислав Михайлов-Чочо са създали впечатляваща феерия от светлини и цветове. 

По-малко от 48 часа след ексклузивната си премиера във Vbox7.com общото парче на Ана Мария и Богомил спечели любовта на зрителите с над 91% харесвания, оглави класацията ТОП 40 за българска музика и вече е с над 40 хиляди гледания в сайта за видеосподеляне. Това автоматично превърна двамата млади изпълнители в един от най-интересните и обещаващи нови български дуети тази година.

В интервю за Vesti.bg младите таланти разказаха за познанството си, за съвместния им проект, както и любопитни факти за мислите им около предстоящите празници:

Двамата се познавате много преди участието ви в X Factor – възпитаници сте на една и съща музикална школа. Как се зароди приятелството между Вас?
Богомил: Приятели сме от деца и причината за това е музиката. Посещавахме един и същ вокален педагог, ходили сме заедно на много музикални конкурси.
Ана Мария: Свързва ни не само общият ни път, но и приятелството, изградено във времето, както и сходните професионални цели.

И двамата сте прецеденти в музикалното шоу, защото участвахте в период, когато бяхте под минималната възрастова граница за допускане до големите концерти. Отчитате ли това като чест и какво ви даде излизането на голяма сцена в толкова млади години?
Богомил: Благодарен съм, че на тази възраст успях да стигна до такъв етап от шоуто, за който много участници са си мечтали. Всичко, което ми се случи впоследствие, е прекрасно – двата ми сингъла, които създадохме заедно с „Вирджиния Рекърдс” - „Спри” и „Тялото ти в ритъм”, концертите пред многобройна публика в страната. Щастлив съм, че мога да се занимавам с това, което най-много обичам. Участието във формата ми даде ценен опит и като артист, и като човек. Може да се каже, че ме подготви за много житейски ситуации.
Ана Мария: За мен X Factor също беше школа, пораснах много благодарение на формата. Голямата сцена те предизвиква да даваш най-доброто от себе си, работата с толкова голям и супер професионален екип помага за развитието на артиста, независимо от възрастта му.

Боги, вече набираш все по-голяма популярност с няколко песни в репертоара си. От позицията на 18-годишно момче как смяташ – славата отговорност ли е и ти как „боравиш” с нея?
Богомил: Може би е клише, но популярността действително е нож с две остриета. Колкото приятно е усещането да те разпознават и да ти се радват, толкова е голяма отговорността. Когато си в публичното пространство, трябва да се съобразяваш в действията си, но и да не бягаш от същността си. Много е важен този баланс - да не допускаш славата да те променя в посока неприятна за околните и за теб самия.

Ана Мария, за теб това е старт в професионалната ти музикална кариера. С толкова висока летва още от самото начало докъде си пожелаваш да стигнеш?
Ана Мария: Радвам се, че правя първите си стъпки в музиката на тази възраст, защото това ми дава възможност да се развивам като артист. А докъде ще стигна, времето ще покаже. Надявам се един ден да имам възможност за изява на световна сцена.

Неведнъж сте излизали в дует на сцена, а ето че сега вече имате и обща авторска песен. Разкажете ми повече за „Теб си пожелах” - как се зароди идеята да си партнирате?
Богомил: Първоизточникът на идеята е Саня Армутлиева. Още когато ни чу заедно на финала на X Factor, тя обеща нейният лейбъл да продуцира наше общо парче и резултатът е налице. За мен записът и после снимките на видеото бяха изключително вълнуващи, тъй като това е първият ми дует и съм щастлив, че го направих именно с Ана Мария, с която сме близки.
Ана Мария: Аз въобще не очаквах Саня да направи подобно нещо и буквално ми се подкосиха краката на сцената. Емоцията, която преживях на финала тогава, е сравнима само с тази от излизането на дебютния ми сингъл. А най-хубавото е, че я споделям именно с Боги. Притеснявах се как ще се справя, защото ми беше за първи път да снимам клип, но екипът ме предразположи и накрая всички бяха доволни от мен.

Няма как да не пропусна въпроса между вас само и единствено приятелство ли има, тъй като в текста го има и любовния елемент... 
Богомил: Приятелството пак е вид любов, а нашето е проверено във времето.
Ана Мария: Точно така! За момента моята любов са музиката и приятелите ми.

Цялото интервю на Наталия Такова-Мазгарева с Ана Мария и Богомил четете във Vesti.bg тук.