От ГЕРБ смятат, че проблемът касае общо отношението към медицинските екипи

В една демократична държава не може с незаконни действия да се елиминира незаконие. В една държава с демократични порядки има съд. Няма колективна вина, има персонална вина. Този виновник, побойник, хулиган е идентифициран. Той трябва да бъде открит, да бъде съден и да си получи възмездието”.

 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ДПС Тунчер Кърджалиев. Изказването му бе по повод думите на здравния министър Петър Москов за начина, по който трябва да влизат в ромските махали лекарите от Спешна помощ - само с полиция. Във вторник в парламента дори бе поискана оставката му заради това негово изказване.


„Проблемът касае общо отношението към медицинските екипи. В този смисъл трябва да се постави за разглеждане и решение, защото е ясно, че само промяната в Наказателния кодекс няма да реши проблема. Човек може да бъде съден за думите, но важни са делата. Наистина министърът поднесе извинения вчера в пленарната зала за емоционалното си изказване. Той поиска да понесе тази отговорност”, заяви от своя страна Даниела Дариткова от ГЕРБ.


Целия разговор гледайте във видеото.