Замразяване на пенсионната възраст поискаха работещите в десетки браншове в страната

 

 

Първи протест срещу новата власт.  По данни на синдикатите, днес в центъра на София са излезли над 6000 души от цялата страна.

 

Поводът за протеста е бюджетът за догодина и най-вече планираното увеличение на пенсионната възраст с 4 месеца. От синдиката настояват догодина да се пенсионираме при същите условия като тази. Те се обявиха и категорично против замразяването на доходите и съкращенията в бюджетния сектор. Хиляди хора извървяха разстоянието от централата на КНСБ до площад „Народно събрание”  и заявиха на управляващите: „Ние не правим само шоу, ние правим конкретни предложения”.

 

За замразяване на пенсионната възраст призоваха миньори, железничари, лекари и бъдещи медици, учители и представители на десетки други браншове, а и случайни наблюдатели. Протестиращите внесоха днес  в Народното събрание декларация с исканията си. Засега обаче предложенията на КНСБ за замразяване на пенсионната възраст са подкрепени само от всички опозиционни партии, както и от Патриотичният фронт. Все още мнозинство няма. Окончателното решение ще стане ясно следващата седмица.