Момиченцето отряза къдриците си, за да ги дари на онкоболна жена

 

Това е история за танци, къдрици и един лилав делфин. Ниа от Костенец, малкото момиче със златни къдрици и златно сърце. Тя подари косата си на своята болна учителка. Нейната история получи огромна подкрепа от вас, зрителите на Нова телевизия. Тя е едно от Лицата на 2014-а в инициативата на Нова. 

 

Силата да даваме. Сила, която притежава едно момиче от Костенец, само на 10 години. То имаше смелостта да отреже дългите си къдрици в името на една кауза – да помогне на онкоболна жена. Тази жена е нейната учителка по музика. Ниа си спомня косите й. В Деня на народните будители г-жа Черешарова получи най-скъпия подарък.

 

Оттогава измина месец. Зимата опразни улиците на Костенец. Зад светещите прозорци на читалището в центъра топлината е събрала добри хора. Там е и Ниа... На репетиция по танци...
Тя танцува от шест години. Започнала съвсем мъничка. И няма сила, която да я спре. Родила се е без една ръчичка и носи протеза от 8-месечна. Първа от целия си клас се научила да връзва обувките сама.

 

Ниа е хванала здраво живота си и няма намерение да губи време. Тя слуша съвременен поп, но си пада и по ретро. Една от групите, които харесва, е АББА.

 

Ниа и приятелките й са деца, като всички други. Понякога разхвърлят, понякога правят бели. Те обаче по-често правят добрини. И сега ще изведем Ниа от репетиционната, за да се срещне отново с учителката й от детската градина, която направи щастлива преди месец.

 

Какво си казаха двете – гледайте във видеото.