Пространството пред кафенето е отрупано с цветя

 

Хиляди се стекоха пред кафенето в Сидни, в което вчера се разигра заложническата драма, за да отдадат почит на загиналите. 

 

38-годишната Катрина Доусън, адвокат и майка на три деца, и 34-годишният Тори Джонсън, управител на кафене, са загиналите заложници.

 

 Пространството пред кафенето е отрупано с цветя. 

Още по темата

 

Австралийската полиция подчерта, че нападателят в Сидни е действал сам и е бил умствено неуравновесен. Жителите на града се опасяват, че трагедията ще породи антимюсюлмански настроения.

 

„Тук сме, за да засвидетелстваме подкрепата ни, не да правим изявления. Искам да покажа, че всички мюсюлмани са за Австралия и ние сме тук, за да ги подкрепим”, заяви Зайнад Фархат, член на „Мюсюлмани за Австралия”. 

 

Австралийският премиер също не спести думите си, за да опише случилото се.

 

„Това е абсолютно ужасен и отвратителен инцидент. Само така можем да го опишем, ужасен и отвратителен инцидент. Сърцата ни са със семействата на загиналите Катрина Доусън и Тори Джонсън”, заяви премиерът Тони Абът.

 

Трагичните събития бяха съпътствани и от вълна на възмущение срещу някои прояви в близост до кафенето, в което бяха заложниците. Много хора си направиха снимки пред сградата. Селфитата предизвикаха единодушно неодобрение в медиите и социалните мрежи. Всички коментари са, че селфитата са неуместни и проява на лош вкус в такъв тежък момент.