Един мъж загина, две жени са с опасност за живота


 

 

Експлозия избухна в завод за боеприпаси в Мъглиж. Един човек загина, няколко са ранени. Инцидентът стана днес малко преди обяд в цех за преработка на взривни вещества. Най-вероятно в този момент вътре са се правили осветителни факли за илюминации. 

 

Силният взрив буквално е затрупал един от работниците във фаталната смяна. Жертвата е мъж на 45-годишна възраст, неженен, и отскоро е работил в завода. На смяна в момента на взрива са били 15 души. Минути след инцидента оцелелите бяха евакуирани и напуснаха района с десетина автомобила.

 
Според местни, най-вероятно в момента на инцидента служители са работили по пратка с пироизделия, заради белия дим, който се издигал след взрива.

 
Фирмата, чийто завод се взриви- "Вертекс ООД", е проверявана многократно, но досега не са били установявани нарушения.

 
Двете работнички, пострадали след взрива, бяха транспортирани до "Пирогов" с изгаряния в областта на тялото и главата. Екипът на Клиниката по изгаряне се бори за живота им. Те бяха докарани в „Пирогов” този следобед. 30-годишната жена е с 30% изгаряне , а 51-годишната е със 70% изгаряне- и при двете в областта на тялото и главата. Към момента има пряка опасност за живота им. 

 

Първите проби на мобилната станция, която измерва качеството на атмосферния въздух, не показаха отклонения от нормата и гражданите на града могат да бъдат спокойни.