Очевидци съобщиха за Нова, че по високоговорителите им е съобщено за пожар

Анонимен сигнал за поставена бомба евакуира мола на "Цариградско шосе". В 14.30 часа на тел. 112 мъжки глас е съобщил, че е поставено взривно устройство, съобщиха от МВР. Незабавно е информирано ръководството на мола, което е организирало евакуацията на хората.

 

Междувременно очевидци съобщиха за Нова телевизия, че по високоговорителите към 14.45 часа им е било съобщено, че има сигнал за пожар. Най-вероятно това е направено, за да не се всява излишна паника. Незабавно хората са изведени от сградата от охраната.

 

Служителите на полицията, които са пристигнали на място, са потвърдили, че сигналът не е фалшив. По-късно са пристигнали и екипи на пожарната, които посъветвали хората да се изтеглят от района на мола. Отвън не се виждат пламъци, нито дим, информираха очевидци.

 

Полицията проверява за поставено взривно устройство, уточняват от МВР. До момента няма арестуван за заплахата. Все още не е ясно дали става дума за тийнеджърска шега, или за нелоялна конкуренция

 

Припомняме, че през април тази година молът бе отново изпразнен заради сигнал за бомба. Бяха евакуирани и офис сградите наоколо. Около два часа след подадения сигнал на място пристигнаха и служителите на Дирекция "Оперативно-техническо издирване", отговорна за откриването и обезвреждане на бомби. В късните часове на деня проверката приключи и бомба не беше намерена.