Хиляди помагаха в бедстващите райони

 

2014-та - годината на дарителството, белязана от наводнения и човешки трагедии. Хиляди помагаха в бедстващите райони. Само в дарителската кампания на Нова телевизия и Българския дарителски форум бяха събрани близо 1,2 милиона лева. Над 2 милиона събра Българският червен кръст.

 

Добрин е помогнал на хора пострадали в десетки наводнения. От тези в Сърбия до онези, останали без дом в Мизия. В помощта не е сам. Включват се и още хора, които правят пунктове за дарения в големите градове.

 

Седем месеца не съм спрял да се занимавам. една лимузина не е спряла, идват съвсем обикновени хора с торбите, с трамвая”, разказва той.

 

Намираме Добрин в София. В пункта, през който са минали всякакви помощи и в който все още събира надежда за нуждаещите се. Пунктовете на Добрин напомнят, че тук пострадалите в наводненията не са забравени. Хората в Мизия също няма да забравят тези, които са им помогнали. Цветелин все още не може да забрави улицата, на която е имало над два метра вода, не забравя и мъката в очите на хората. Заспива и с шума на падащите къщи. От първия ден на потопа в града до сега не спира да дарява добро.

 

„В началото се наложи да охраняваме града и бяхме доста хора, около 20 души на групи, първите три дни никой не е спал”, споделя дарителят и доброволец Цветелин Димитров. Но той не спира дотук. Месеци по-късно се връща отново при пострадалите, на които е помогнал.

 

След потопа, мъжът започва сам да събира пари от негови съученици, живеещи в чужбина. Купува на пострадалите мебели. „Виждаш човек, че е изгубил всичко и така го решаваш на момента, не съм мислил, че така ще постъпя”, казва Цветелин.

 

Репортери: Мария Димитрова и Биляна Борисова