Всяка година у нас се раждат около 3500 деца с различни болести

 

И тази година за много българчета Коледа е надежда за по-добър живот и възможност за лечение. Българската Коледа протяга ръка към децата с вродени заболявания. По традиция големият благотворителен концерт на инициативата е в народния театър "Иван Вазов" в 20:00 часа.

 

Всяка година у нас се раждат около 3500 деца с различни вродени заболявания. Именно за тях „Българската Коледа” ще помогне събирайки средства за нова високотехнологична апаратура, която да замени морално остарялото оборудване за лечението им. Част от вродените заболявания могат да доведат до усложнения, които да застрашат детския живот.

 

4-годишният Иван е само едно от децата, които имат нужда от нашата помощ. Заради тежко заболяване той не може да се изразява с думи. Майка му е единственият човек, който го разбира. „Не може да прави много неща, които децата на 4 годинки правят. Не може да общува с другите, защото аз като му говоря, той ме разбира, но не може да ми каже той какво иска”, казва тя.

 

В мозъка на Иванчо се събира течност, която го притиска. Поставят му специална клапа, но проблемите не свършват дотук. Сега той трябва да се изследва за рядък синдром.

 

Вече знаете кой е Иванчо, но има нещо, което се надяваме никога да не узнаете - колко много са всъщност 1750 лева, необходими за изследванията му. „За някои хора не са, но за нас лично са, защото то не е само това като разход. Всеки знае, че се гледа трудно дете, а дете с увреждания още по-трудно”, споделя майката на момченцето.

 

По Коледа мечтаем за много подаръци под елхата. Но не всички получават онова, което искат най-много. Цветелина вероятно ще трябва да почака още за най-големия подарък - здравето на Иванчо.

 

Казват, че по Коледа се случват чудеса. Ние също можем да помогнем едно чудо да се случи като изпратим СМС на номер 1117 за всички мобилни оператори. Един СМС, който може да спаси детски живот.