Националните флагове са свалени наполовина

След кървавия ужас в „Шарли Ебдо” Франция е в траур. Националните флагове са свалени наполовина, а по обяд на много места в страната ще бъде запазена минута мълчание в памет на жертвите на терористичното нападение. Атентатът срещу редакцията на френския сатиричен седмичник шокира целия свят.


Политически и религиозни лидери и множество обществени личности осъдиха остро кървавото нападение. Десетки хиляди души излязоха по улиците в различни градове на Франция в знак на солидарност с близките на загиналите. Бдения имаше и в Швейцария, Белгия и Германия.

 

 

 


Терористите, които хладнокръвно атакуваха посред бял ден редакцията на списанието „Шарли Ебдо” и убиха 12 души, са идентифицирани. Това са двама братя, на 32 и 34 години, френски граждани от алжирски произход и според властите са участвали в мрежа за набиране на джихадисти.


18-годишен младеж, който беше обявен за техен съучастник, се е предал на полицията - с алиби и свидетели, че по същото време не е бил в Париж. В момента, в няколко населени места във Франция, продължава специализираната полицейска операция по издирването на двамата терористи.