Едва 4 човека пазят жителите от набезите на крадците през деня

 

Страхът в с. Мечка продължава. Същото село, в което преди време местните се оплакаха от почти ежедневни набези от крадци. Оказва се, че въпреки серията ужасяващи случаи на кражби и издевателства над жителите там, ситуацията не се е променила.

 

Баба Здравка за пореден път стана жертва на обир въпреки редицата мерки, които възрастната жена е предприела, за да се предпази. Съпругът ѝ е починал преди месец и сега се налага сама да се пази от крадците. „Бяха двама души с маски. Не ги видях, взеха ми парите, якето, няколко наденици, захар и брашно. Това ми беше последната храна, от току-що получена пенсия – 170 лв. Дори не съм си платила сметките, бях ги приготвила за това. Нямам къде да ги крия парите, затова ги харча. Доброволно ги дадох, защото имаше опасност да стане и по-лошо”, казва тя.

 

„По случая има образувано досъдебно производство. Има задържани лица. Не мога да ги опиша, тъй като това е следствена тайна. Но мога да кажа, че са млади. В тях открихме част от откраднатите вещи. Те са задържани и осъждани за кражби”, казаха представители на областната полиция в Плевен. Те признаха, че едва 4 души пазят селото само денем, които са недостатъчни за обхващане на всички къщи. Много от живеещите там притежават оръжие, но въпреки това кражбите не спират. 

 

Какво казаха самите охранители - гледайте във видеото.