Телевизията излиза от студиото и отива при хората

Г-жо Сарелска, какво ще представлява новото предаване на Лора Крумова и Галя Щърбева?

 

Работим върху концепция, уникална за българския пазар - телевизията да излезе от студиото и да отиде при хората. Имаме идея за изнесено студио, където събитията и гостите да бъдат поставени в пряк диалог с публиката. Предаването ще се излъчва в събота. Ще бъде 3-часов магазинно-информационен блок с горещите теми на нашето общество, разказани понякога по неочакван и провокативен начин. И в пряк контакт с публиката. Разбира се, като за събота следобед ще има и по-приятни теми и срещи с хора, които умеят да виждат живота и от хубавата му страна.

 

То външна продукция ли ще е, правена от двете журналистки, или на Нова ТВ?

 

Първоначалното предложение на Лора и Галя беше за външно предаване, но Нова вече няколко пъти е заявявала своя стратегически приоритет да развива и обогатява публицистиката и актуалните си предавания, но като вътрешна продукция. Намерението ни е да съберем под един покрив най-добрите таланти, като по този начин инвестираме трайно в програмата на Нова и в изграждането на силни екипи, защото в нашата работа хората са най-важни. И Нова телевизия в последните години е последователна в тази линия - да инвестира в доказани професионалисти и да отстоява свободата им да развиват и доказват своите идеи.

 

Защо го пускате в събота следобед? Каква програма искате да развивате в събота?

 

Нова има традиции в уикенд публицистиката. Съботният ден минава и под знака на силните спортни предавания, но нашата идея е в портфолиото на Нова да предлагаме алтернатива за активната градска аудитория. Съботните следобеди ще бъдат запазени за социални теми, силни репортажи и авторски рубрики, публицистика с човешко лице, правена честно и с респект към правилата на професията! В същия слот ще продължи да върви и "Ничия земя".

 

Защо уикендът се превърна в благодатно място за тв публицистика? Този модел от доста време се следва от всички политематични телевизии.

 

Обществените трусове в последните две години у нас са толкова интензивни, че съвсем естествено отварят място за повече анализи и повече територия за сблъсък на мнения. Интересното при Лора и Галя е, че те предлагат един спокоен разговор по актуалните теми, разговор в кадри, в истории, разговор с аргументи, но и с лека ирония, и това според мен е техният ключ към зрителите, които търсят отговорите отвъд маската на лицемерните послания и политическите опорни точки.

 

Как убедихте Лора Крумова отново да стане част от екипа на Нова ТВ?

 

Честно казано, не е имало убеждаване. Това беше неин професионален избор. С Лора сме работили много добре и преди. А и Нова ТВ определено е нейният дом все пак. Така че за мен това е естествено завръщане.

 

Какво ще излъчва Нова ТВ в събота по обед, когато беше "Извън новините" на Ани Салич

 

Какво ще се излъчва след обедните новини, е въпрос към програмния отдел на Нова. За мен е много важно, че Ани реши през 2015-а да се върне 100% там, където е най-силна - в новините, в нашите социални инициативи, да отдели повече време на обратната връзка със зрителите. Дори сега работи по специална авторска рубрика, в която ще помага на хора с проблеми да намират тяхното решение. Доверието, което хората инвестират в Ани, е огромно и толкова задължаващо. И двамата с Ники Дойнов са ключов фактор за успеха на Новините на Нова!

 

Източник: вестник "24 часа"