Тя е застреляна от упор в главата, версиите за убийството са няколко

 

Тази сутрин ще бъде направен втори оглед на мястото, където вчера вечерта с два куршума в главата беше убита Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Убиецът се издирва.

 

Пред Нова телевизия говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че Стоянова от години работи в Общината в града. "Познавам я като добър професионалист и коректен колега", сподели той. "Категорично в областната дирекция или районното управление на МВР в Пазарджик не е получавана информация за заплахи към Татяна Стоянова", заяви Стоянов. Той обаче отказа да коментира с какво оръжие е убита младата жена. 

 

33-годишната жена се е прибирала от работа, когато неизвестен засега човек я е прострелял пред дома й. Това се случва около 19.00 часа. Стоянова е застреляна от упор в главата. 

 

Убиецът е стрелял със заглушител. Тя е била щастлива и дори е резервирала маса в местен ресторант, за да отпразнува имения си ден. Убийството е станало в оживен район, но никой не е видял или чул нещо.

 

Версиите за убийството са няколко. Като дясна ръка на кмета на града се смята, че тя е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Другата версия, която се спряга, е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия – за личен мотив или някаква любовна история. Стоянова не е била омъжена.

 

Прокуратурата образува досъдебно производство. След 9.00 се очаква извънреден брифинг, на който да се даде повече информация за убийството на Татяна Стоянова.

 

Какво разказаха някои от съседите й – гледайте във видеото.