Работи се по още две теории – политическо убийство и личен мотив

 

Убийство заради корупция - това е една от версиите за показния разстрел в Пазарджик. Полицията продължава издирването на убиеца на началника на кметския кабинет Татяна Стоянова. 

Още по темата

 

Тя е била застреляна с пет куршума, два от които от упор в главата, обясни кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отхвърли версията покушението да е свързано с работата й в Общината като началник на кабинета му. Попов не допуска и убийството да е акт за сплашване към самия него и намекна, че причините за показния разстрел трябва да се търсят в личния живот на Стоянова. Тя не е била и решаващ фактор при сключването на важни общински сделки, каза още кметът. 

 

В момента тече втори оглед на мястото, където вчера вечерта Стоянова беше простреляна. Най-вероятно извършителят е бил професионалист, казаха за Нова телевизия от полицията, защото по думите им убийството е извършено перфектно. 

 

Прави се щателна проверка дали са останали улики и следи от убийството. Полицията претърсва целия район. Търсят се и видеокамери от близките магазини и обекти, които случайно биха могли да са заснели извършителя на убийството.

 

Три са основните версии, по които работят разследващите. Както стана ясно, първата е икономическа и е свързана със сделка за милиони, която най-вероятно е била провалена и за която Татяна Стоянова се предполага, че е трябвало да лобира.

 

Другата версия, която се спряга, е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия – за личен мотив или някаква любовна история. Стоянова не е била омъжена. 

 

Все още няма заподозрян за убийството. Още подробности очаквайте в следващите емисии новини.

 

Репортер: Благой Бекриев