За седем от тях беше организирана церемония във френската столица

Във Франция и Израел с държавни почести днес погребват загиналите при терористичните атаки в Париж. За седем от жертвите беше организирана церемония във френската столица. Четиримата убити в супермаркета в Париж бяха погребани в Йерусалим.


Президентът на Франция Франсоа Оланд награди посмъртно тримата полицаи, загинали при атентатите в Париж. Те получиха най-високото отличие на републиката - Ордена на почетния легион. Президентът се срещна със семействата на загиналите.


„Благодарение на тях и благодарение на вас свободата побеждава варварството. Френският народ се изправи, за да покаже решимостта си да живее задружно, в хармония. Показахме го на целия свят”, заяви френският президент Франсоа Оланд.


Специален полет докара в Израел телата на четиримата убити в еврейския магазин в Париж. В присъствието на премиера и хиляди граждани те бяха погребани с почести.


„Какво да ви кажа за съпруга ми? Филип беше страхотен човек. Човек, който мисли първо за другите и след това за себе си. Живееше само за децата си. Днес е при сина ни. Филип, благодаря ти за всичко”, каза жената на един от убитите.


Повече по темата гледайте във видеото.